A Skin Perfusion Peel hámlasztásokról és hámlasztókról

A Skin Perfusion termékcsalád része a háromféle savas hámlasztó is: LIGHT PEEL, TIME PEEL, és a BRIGHT PEEL. Az ezekkel végzett hámlasztó kezelés csakis orvos, vagy orvos mellett dolgozó kozmetikus végezheti rendelőben, orvos-esztétikai központokban, illetve a kezelés elvégezhető professzionális, szakképzett Fillmed kozmetikus által is.

Skin perfusion termékcsalád
A háromféle savas hámlasztó

A hámlasztás során szakember határozza meg a megfelelő hámlasztó fajtáját, és a kezelés időtartamát, a kezelés javasolt ismétlésszámát, mely bőrtípus-és egyénfüggő. Minden kezelést egy alapos felmérés előzi meg. A páciens/vendég meg kell ismerje a kezelés lényegét, menetét, lehetséges mellékhatásait. El kell olvasnia a beleegyező nyilatkozatot és ki kell töltenie a rajta lévő kérdőívet, valamint meg kell ismernie az otthoni utóápolás menetét, és a betartandó szabályokat. Aláírásával a páciens/vendég beleegyezik a kezelésbe és elfogadja annak feltételeit. Igazolja, hogy a kezeléssel kapcsolatos lényeges kérdéseket őszintén megválaszolta és vállalja, hogy betartja a kezeléssel kapcsolatos utóápolási szabályokat.

A kémiai hámlasztás során a bőrt alaposan megtisztítják, majd a pH-ját megbontják előkezelő folyadékkal. Ezután felviszik a megfelelő savas hámlasztót egy ecsettel. A kezelés nem jár fájdalommal, de viszkető, kicsit égő-csípő érzést tapasztalhat a páciens, ahogyan a savak dolgoznak. A megfelelő mennyiség felvitelét követően, illetve a hatóidő lejárta után semlegesítő folyadékkal kenik be a kezelt felületet, majd lemossák a bőrt. A bőr a kezelést követően rövid időre kipirosodhat. Azonnal tapasztalható lesz, hogy az apróbb ráncok kisimulnak, a bőr egyenletesebb, egészségesebb kinézetű és selymesen puha lesz. A hámlasztás nem okoz nagymértékű hámlást, a páciens folytathatja megszokott életvitelét. A glükonolaktonos, illetve glikolsavas Skin Perfusion hámlasztók ugyanis mikro hámlást okoznak, a bőr púderszerűen, nagyon finom, szinte észrevehetetlen módon fog lehámlani. A kezelést követően kötelező a magasfokú fényvédelem! A hámlasztást gyakran egészítik ki Fillmed Skin Perfusion Anti-Aging kozmetikai kezeléssel, vagy akár BioNutrliLift kezeléssel. Hámlasztást érdemes végezni a napnak és környezeti ártalmaknak leginkább kitett testrészeinken, így az arcon, a nyakon és a dekoltázson, valamint szép eredményt lehet vele elérni a kézfejek fiatalításában is. A kezelés bármikor elvégezhető, akár ebédszünetben is. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a kémiai hámlasztás növeli a bőr fényérzékenységét, ezért a nyári hónapokban nem tanácsos belekezdeni egy peeling-kezelés sorozatba, csak akkor, ha a páciens csak kis időre és nagyon magas faktorszámú fényvédővel, vagy egyáltalán nem megy napra.

Skin Perfusion termékcsalád