A sebészet speciális pillanatragasztója

A BioGlue jelenleg a legnagyobb szakítószilárdságú sebészeti ragasztó, amelynek klinikai használata az egész világon elterjedt a szív-érsebészet, idegsebészet és lágy szövet sebészet területén. A tisztított szarvasmarha szérum albumin (BSA) és glutáraldehid tartalmú BioGlue-t több mint 1,000,000 sebészeti beavatkozásnál használták 70 országban az 1998. évi klinikai bevezetése óta. Több mint 300 klinikai publikáció jelent meg a BioGlue használatával és előnyeivel kapcsolatban a klinikai bevezetés óta.

A fecskendő kiszerelése

A CryoLife BioGlue fecskendője önálló, könnyen használható, egyszer használatos továbbító rendszer. Az előretöltött fecskendő 2 ml, 5 ml és 10 ml-es kiszerelésekben áll rendelkezésre. A BioGlue alap kiszerelése standard csúcsokat tartalmaz. De rendelhetők speciális csúcsok a ragasztóhoz: szélesebb felületen „szétterítő csúcs” és disztális vég hosszabbító csúcs.

Hogyan is működik

A két aktív komponens az applikátor végében keveredik és az adagolást a szabályozott továbbító rendszer végzi. Amikor az aktív komponensek keveredése megindul az applikátor csúcsban, keresztkötések alakulnak ki a ragasztóban és a BioGlue hidrogéllé válik. A sebészeti beavatkozás helyén alkalmazva, a BioGlue erős, rugalmas, mechanikus záró réteget hoz létre, amely független a vér alvadási mechanizmusától.
cryolife sebészeti ragasztó
BioGlue - a sebészeti pillanatragasztó
A BioGlue-ra vonatkozó elfogadott javallatok országonként változnak. Kérjük, hogy ellenőrizze a Használati utasítás magyar nyelvű változatában szereplő, elfogadott javallatokat. A nemzetközi gyakorlatban a BioGlue a standard műtéti módszerek (mint a sebészeti varrat, sebészeti kapcsok, elektrokauter és/vagy tapaszok) kiegészítőjeként javallott a lágy szövetek rögzítésére, zárására és/vagy megerősítésére. A BioGlue önmagában is alkalmazható sérült szövetek zárására és/vagy megerősítésére, amikor más rögzítő eljárás vagy hagyományos eljárás eredménytelen vagy nem célravezető.

Javasolt BioGlue felhasználási területek:

  • Szívsebészet (pl.: disszekciós műtétek)
  • Érsebészeti beavatkozások
  • Tüdő sebészeti beavatkozások
  • Vese sebészet
  • Idegsebészet (dura)
  • Nyelőcső-, gyomor-bél és végbél sebészete
  • Hasi szövetek (hasnyálmirigy, lép, máj, epe) sebészete

A fenti indikációkon túl, a BioGlue használatos sebészeti háló rögzítésére is sérvműtéteknél.

sebészeti ragasztó használata