Állítsa meg a bőr öregedését AquLift szálakkal!

Az arc kontúrja idővel megváltozik, a bőr megereszkedik, lógni kezd. A gravitáció hatására lefele ereszkedő bőr veszít rugalmasságából és a volumenéből is. Az állkapocs mentén a feszes, határozott kontúrok eltűnnek, az arccsont kevésbé hangsúlyossá válik. Az arc egészére jellemző lesz, hogy nagyobb, megereszkedett bőrrészekből és mélyedésekből (ráncokból) áll, a bőr fakó, elveszítette a rugalmasságát és feszességét. Ezen állapotok megelőzésére, javítására, megszüntetésére jelenthet megoldást a szálazás.

A szálazás ma már nem számít nagy beavatkozásnak, gyorsan és szinte fájdalommentesen történik, helyi érzéstelenítésben és akár ebédszünetben elvégezhető.

Emelje bőrét és önbizalmát AquLift szálakkal!

A szálazás előnyei:

  • minimálisan invazív és fájdalommentes
  • gyors, egyszerű és tökéletesen biztonságos
  • nincs hegesedés
  • biztos és tartós eredmény
  • az év bármely szakában elvégezhető beavatkozás, évszaktól függetlenül
  • rövid felépülési idő
  • a páciens azonnal visszatérhet a mindennapi tevékenységei elvégzéséhez

Alkalmazási területek

karok, hasi részek, belső combok, arc alsó részre, szarkalábak, szem alatti (infraorbitális) ráncok, orcák, állkapocs vonala, nyak, homlok, glabella területe

Miből készülnek a szálak és milyen hatással vannak a bőrre?

A szálak szövetbarát anyagból készülnek, ezért minimális a komplikáció esélye. Anyaguk ugyanolyan technológiával készül, mint azok a sebészeti varrófonalak, amiket a 2001 óta a sebészek/plasztikai sebészek használnak a kórházakban. Az esztétikában alkalmazott steril szálakat tűre vagy kanülre rögzítik, amely segítségével a szál a bőrbe vezethető. A szál vége beakad, a tű vagy kanül pedig eltávolításra kerül. A szálak a bőrbe kerülve regenerációs folyamatot indítanak el, amely során a bőr intenzív kollagén termelésbe kezd. Azonnali feszesítő hatást tapasztalhatunk. Felgyorsul a helyi mikrokeringés és a szervezetünk saját helyreállító mechanizmusa beindul, melynek eredménye egy tömörebb, rugalmasabb, fiatalosabb bőrszövet létrejötte.

A biológiailag felszívódó szálakból többféle is elérhető, mind méretben, hosszban és típusban.

A száltípusok: a PDO, PLLA és P(LA/CL) szálak

A koreai Alfa AquLift szálak az anyagunk tekintetében jelenleg 3 típusban érhetők el: PDO, PLLA és P(LA/CL)

PDOPllaPclP(La/Cl)

DURATION

6 MonthsOver 18 Months24 MonthsOver 18 Months

MELTING POINT

110 °C ~ 115 °C175 °C ~ 185 °C58 °C ~ 63 °C150 °C ~ 175 °C

PROS.

Tightening
Brightening
Safe
Powerful Effect
Soft and Easy touch
Long Duration
Tightening
Brightening
Safe
Powerful Effect

CONS.

Short DurationFeeling of irritation BrittlessToo Flexible Weak to heatSoft and Easy touch
Long Duration

A PDO a polydioxanon szál, amely a bőrben ugyan pár hónap alatt teljesen lebomlik, de hatása legalább 6 hónapig tart, fokozatos feszesítő és bőrstruktúra javító hatással bír. A szálak színe jellemzően sötétlila.

A PLLA a Poly-L-Lactic-Acid szavak rövidítése, tejsavval bevont szálakat jelent. Az AquLift tejsavas szálai rendelkeznek az amerikai FDA hivatal engedélyével, illetve KFDA engedéllyel is. A tejsavat már régóta biztonsággal alkalmazzák az esztétikában. A tejsav AHA sav származék, és még jobban stimulálja a bőrt, még erősebb kollagén termelést fokozó hatással bír. A PDO szálakhoz hasonlóan teljesen lebomlik a bőrben, de lassabban, mint a PDO szálak és a hatása is legalább 18 hónapig tart. A PLLA szálak színtelen szálak.

A legújabb száltípus a P(LA/CL).

P(LA/CL) = Poly(L-Lactide-co-ε-caprolactone) szálak olyan korszerű szálak, amelyek a már jól ismert száltípusok kombinációjából készültek, azok hátrányainak minimalizálásával és az előnyeik maximalizálásával és optimalizálásával. A már jól bevált hagyományos PDO (Polydioxanone) szálak feszesítő hatása, a PLLA (Poly-L-Lactic Acid) tejsavas szálak erőteljesebb stimuláló hatása és a PCL (Polycaprolactone) szálak könnyed puhasága és kiemelkedően magas tartóssága egyesül egyetlen száltípusban. A P(LA/CL) szálak ezáltal kiváló feszesítő, bőrszépítő hatással rendelkeznek, ugyanakkor nagyon puha és könnyed tapintásúak, a tartósságuk pedig legalább 24 hónap.

A szálfajtákból elérhető többféle típus: mono, screw, és COG, illetve egyes fajtákból cogging screw, VISU a szemkörnyékre, illetve Cog Master Gear I és III

A megfelelő szálak kiválasztásakor és megrendelésekor el kell dönteni a típust: PDO, PLLA, vagy P(LA/CL). Ezután ki kell választani a tű vagy kanül méretét is. Egyes száltípusok csak tűs kivitelben kerülnek gyártásra, például a mono és screw szálak. A COG szálak esetében választhatunk tűs vagy kanülös kivitelek között. Végül válassza ki a tű vagy kanül és a szál hosszát a kínálatból. A száltípusoknál minden esetben a tű/kanül hossza az első szám milliméterben, a második szám pedig a szál hossza milliméterben.

Pl.: PDO COG szál, kanülös 21G 90mm 160mm

Aqulift szálak

Mono szálak

Aqulift Mono szálak

A Mono szálak a legegyszerűbb típusai a szálaknak. Tűs szálak, vagyis a szál tűhöz van rögzítve. Stimuláló szálak. Segítségükkel a bőr megereszkedése megelőzhető vagy csökkenthető. Vékony tűvel kerülnek bevezetésre, így nagyon minimális a fájdalom, amivel a beavatkozás jár. A kezelés nagyon gyorsan történik és viszonylag sok szál befűzésére van szükség a szép és látványos eredmény elérése érdekében. A szálakat maximum 1cm-es távolságra helyezik be és minél több van belőlük, annál hatásosabb az eredmény. A mono szálak elsősorban megelőzésre alkalmasak és a bőrtömörség visszaállítására.

Típusok: PDO, PLLA, P(LA/CL)tűsek

Single Screw szálak

Single Screw szálak

A Screw szálak csavart szálak, amelyeket akkor alkalmaznak, ha már erőteljesebb emelő hatás elérése a cél. A csavart szálaknak mechanikus emelő hatása is van, 1-2mm-t képesek emelni a bőrön. Intenzívebb steril gyulladásos folyamatot indítanak el a bőrben, mint a mono szálak, ezért fokozottabb a szövetekre ható fiatalító hatásuk. Alkalmazhatóak mono szálakkal vegyesen, illetve lehet PDO és PLLA változatokat is vegyesen rakni.

Típusok: PDO, PLLA, P(LA/CL), tűsek

COG szálak

Cog szálak

A Cog szálak olyan felszívódó szálak, amelyeken kis „fogak” vannak – ezek a bőrt képesek megemelni, megtartani, ezért jelentősebb arcfeszesítést és emelést érhetünk el velük. Akár 1cm-t is képesek emelni a bőrön. Ezekből a szálakból kevesebbet is elég alkalmazni, mivel hatásukban és tartásukban is erősebbek a mono és screw szálaknál, viszont az áruk is magasabb.  A különféle méreteknek köszönhetően sok terület kezelésére alkalmasak. A kezelést követően a hatás azonnal látható lesz, mivel a megfelelő helyen és módon alkalmazott Cog szálak fogacskái belekapaszkodnak a szövetekbe és azonnal rögzítik az emelést. A szálak a bőrben ugyanolyan hatást fejtenek ki, mint a sima mono szálak, tehát stimulálnak is, serkentik a kollagén termelődést, fokozzák a helyi vérkeringést. A végleges hatás ezért hónapok múlva alakul ki, ugyanakkor már a kezelést követően rögtön látható a lifting hatása.

A COG szálak esetében a szálak hossza mindig jelentősen nagyobb, mint a tű hossza. A szál kilógó részénél fogva húzható meg a szál, elvégezhető lifting, megfelelő módon és mértékben alkalmazva „felhúzható” vele a bőr.  Az emelést követően a kilógó szál részt steril ollóval le kell vágni a bőrt a szál kimeneti pontjánál finoman lenyomva.

Típusok: PDO, PLLA, P(LA/CL) kanülös és tűs változatok

Cogging Screw

A  screw szálak és a COG szálak ötvözete, tehát a szál nem csak csavart, hanem kis fogakkal is rendelkezik, ezáltal nagyon erősen stimulál, ugyanakkor emelő hatással is rendelkezik. Mivel csak rövidebb méretben kapható kisebb emeléseket lehet elérni vele, például az arccsontnál, a toka területén, vagy a homlokon a szemöldök emelésére. Ennél a változatnál is jelentős a tű és a szál hossza közötti különbség, csakúgy, mint a COG esetében itt is meg kell majd kissé húzni a szálat a behúzást követően, hogy az emelést rögzítsük és a szál kilógó, felesleges részét steril ollóval le kell vágni.

Típus: PDO, tűs

VISU III

A Visu III egy nagyon különleges szál, amelyet a szemkörnyék megfiatalítására terveztek. Mono szál, amely nagyon vékony kanülös tűre van rögzítve. Annyira vékony a kanül, hogy bár a vége tompa, mégis átszúrható a bőrön a bőr megfeszítésével és nyomás kifejtésével. A szálakat a ráncok irányába kell behelyezni a szem alatti bőrbe és a szem sarkából futó ráncokhoz. Oldalanként legalább 6-6 szál behúzása szükséges az optimális eredményhez.

Típus: PDO, kanülös

Alkalmazási terület: szemkörnyék